Colourful City presenteert ‘Muzikanten en kunstenaars aan zet’

In oktober 2012 start Colourful City in Nijmegen met een cursus van zes bijeenkomsten voor muzikanten, theatermakers en kunstenaars. Voor goede wereldmuziek, theater en andere kunsten is altijd publiek en een podium te vinden. De cursus richt zich op hoe je dat publiek en podium kunt bereiken.

Colourful City merkte via onderzoek en gesprekken dat veel semi-profs en ambitieuze amateurs op het gebied van wereldmuziek, theater en de kunsten moeite hebben om buiten het eigen circuit aan het werk te komen en hier ondersteuning in zoeken. Cursusleider Paul Hensels heeft naar aanleiding van deze hulpvraag een cursus van zes bijeenkomsten ontwikkeld. Op basis van de behoeften, vragen en kennis van de deelnemers wordt bij de eerste bijeenkomst definitief de inhoud van de cursus bepaald, compleet op maat dus. ‘Ik wil dat elke deelnemer zijn vragen beantwoordt krijgt en door deze cursus meer aan het werk komt, voor sommigen op amateur of recreatief niveau, voor anderen een professionele carričre. Enthousiasme en wat ambitie zijn de enige voorwaarden voor deelname’, aldus Paul Hensels.

De nadruk in de cursus ligt op de eigen organisatie en promotie van de deelnemers zelf en het wegwijs worden in de Nederlandse muziek-, theater en kunstwereld. De deelnemers leren aan de hand van hun eigen vragen die in de bijeenkomsten worden behandeld, ook is er een cursusboek en vertellen gastsprekers (muzikanten, programmeurs, theatermakers) over hun ervaringen.

Naast de bijeenkomsten is er de mogelijkheid voor persoonlijke ondersteuning.

Inschrijven voor de cursus kan via wout@cosgelderland.nl. Voor meer informatie bel: 06-51967605. De kosten bedragen €5,- per bijeenkomst. Er is een maximum van 12 deelnemers, dus schrijf je snel in!

De cursuslocatie is bij Colourful City, Prins Hendrikstraat 7 in Nijmegen.

De cursusdata zijn steeds op dinsdagavond vanaf 19:30u:

23 oktober, 30 oktober, 13 november, 20 november, 4 december, 18 december